Een overhemd dragen met een buikje? Dit zijn de beste tips!

Heb je een buikje en denk je dat je hierdoor geen overhemd kunt dragen? Niets is minder waar! Ook voor jou is er een mooi en passend overhemd te vinden wat jouw lichaam er goed uit laat zien. Wel zijn er een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten. Welke zaken dit zijn lees je, net als een aantal andere handige tips, in dit blog! 

 

Kies voor de juiste maat

Heb je een buikje? Zorg er dan altijd voor dat je een overhemd koopt in de juiste maat. Veel mensen hebben de neiging om een overhemd in een maatje kleiner te kopen, als een soort ontkenning van het buikje waar zij niet blij mee zijn. Het resultaat: een meer opvallende en dikker uitziende buik! Zorg er dus altijd voor dat je kiest voor een overhemd in de juiste maat. Heb je een tussenmaat? Kies dan liever voor een overhemd dat te ruim valt, dan voor een overhemd wat te strak op je lichaam aansluit. 

 

Kies voor de juiste pasvorm

Er zijn tegenwoordig overhemden met uiteenlopende pasvormen beschikbaar. Van extra slim fit tot classic fit. Kies er, als je een buikje hebt, liever voor om een overhemd te dragen met een wat lossere fitting. Je kunt dus beter kiezen voor een regular fit of en classic fit, dan voor een slim fit. 

 

Speel met kleuren

Door contrasterende, maar bij elkaar passende, kleuren in je outfit te verwerken, verleg je de aandacht van je buik naar een ander lichaamsdeel. Speel dus met de kleuren in je outfit en kies voor een kleur broek die contrasteert met de kleur van je overhemd (maar die hier wel bij past). 

 

Kies voor overhemden van kwaliteit

Bezuinig niet op een overhemd en ga voor overhemden van materiaal van hoogwaardige kwaliteit. Doordat de stoffen steviger zijn, zullen deze mooier op je lichaam aansluiten. Ook mooi meegenomen: overhemden van dergelijk materiaal gaan een stuk langer mee! 

 

Voeg accessoires toe

Accessoires alleen iets voor vrouwen? Echt niet! Ook als man kun je accessoires aan je outfit toevoegen. Denk aan een goed horloge en een mooie pochet bij je pak. Dergelijke accessoires verleggen de aandacht van je buik naar een ander onderdeel van je outfit. 

 

Voeg laagjes toe aan je outfit

Een andere slimme manier om een buikje te verbloemen, is het spelen met laagjes. Draag bijvoorbeeld een sweater of mooi jasje over je overhemd en voeg hier weer een sjaaltje aan toe. Dit ‘breekt’ de focus op een specifiek onderdeel van het lichaam. 

 

Geef een antwoord