Wat doe je tegen haaruitval?

Heeft u af en toe het gevoel dat u haar dunner wordt? Of krijgt u kale plekken en heeft u het gevoel dat u haar uitvalt. U vraagt zich dan vast af wat te doen tegen haaruitval. Iedereen droomt van een grote bos met haar. Dit is jammer genoeg niet voor iedereen weggelegd. Dit wordt voor een groot deel bepaald door je genen. Het komt voor bij mannen en vrouwen. Het wordt vooral gezien als een probleem dat bij mannen voorkomt. Dit is natuurlijk niet het geval. Maar bij vrouwen wordt er vaak niet over gepraat. Vrouwen schamen zich er vaak voor en het kan een negatieve invloed hebben op hun zelfvertrouwen.

Haartransplantatie en oorzaak haaruitval

Een oplossing voor haaruitval en kale plekken kan een haartransplantatie zijn. Bij mannen zijn vaak de gebieden met de meeste haaruitval midden op de kruinen en aan de voorkant rond het gezicht, ook wel inhammen genoemd. Bij vrouwen is er vaak haaruitval rond de midden scheiding. Voordat u een haartransplantatie neemt, is het handig om eerst uit te vinden wat de oorzaak van uw haaruitval is. De voornaamste oorzaak is vaak erfelijke kaalheid, dit zit al in je genen. Dit is geen haarziekte, maar een natuurlijk lichaamsproces die wordt beïnvloed door erfelijke factoren en hormonen. Het haargroeiproces wordt door je genen verstoord. Bij de vrouw gebeurt dit vaak rond de periode van de overgang. De oestrogeenproductie loopt dan terug en dit heeft als gevolg dat het haar dunner wordt. Andere oorzaken zijn bijvoorbeeld haarziektes, maar ook hormonen kunnen een rol spelen in de dikte van het haar.

Verschillende technieken voor de transplantatie

Zowel voor de mannen als de vrouwen kan een haartransplantatie zorgen voor een boost in het zelfvertrouwen. De mannen en vrouwen ondergaan dezelfde haartransplantatie. Er kan gebruik worden gemaakt van de FUE-techniek of de DHI-techniek. Welke techniek er wordt gebruikt hangt af van de mate van uw kaalheid. De FUE-techniek ook wel de follicular unit extraction, is de meest geavanceerde techniek om haaruitval te behandelen. Ook is het daarbij de minst ingrijpende techniek. In vergelijking met de anderen technieken is FUE haartransplantatie eenvoudiger en pijnloos. Het wordt gezien als een kleine operatie met een kleine medische behandeling. Er komt hier dan ook weinig tot geen risico bij kijken. De DHI-techniek is de nieuwste methode. De extractie van de haarzakjes is hetzelfde als bij de FUE-techniek. In tegen stelling tot de FUE-techniek hoeft bij de DHI-techniek niet eerst de kanalen van het ontvangst gebied te worden geopend. Bij DHI gebruiken ze een speciale implantatietechniek, waardoor de haarzakjes direct worden geïmplanteerd. Bij beide technieken worden vanuit het gebied boven de oren en nek, gezonde haarzakjes verzameld en geplaatst op het gebied waar de haartransplantatie voor bedoeld is.

Geef een antwoord