Met welk transportmiddel ga jij het liefst op vakantie?

In deze tijd lijkt vakantie nog wel heel ver weg, maar hierdoor kun je er goed over nadenken met welk transportmiddel jij het liefste je volgende trip wil gaan maken. Ga jij voor het vliegtuig of maak je een roadtrip met de auto middels een shortlease contract? lees gauw verder in deze blog om je op nieuwe ideeën te brengen. 

 

Vliegtuig

Maak jij graag verre reizen of ben je het liefst zo snel mogelijk op je vakantie bestemming? Dan is het vliegtuig in de meeste gevallen de beste oplossing voor jou. Via vergelijkingssites kun je op een makkelijke manier de beste tickets op de juiste datums kopen. Het vliegtuig is dan ook het meeste populaire transportmiddel om op vakantie te gaan. Deze websites nemen meestal goedkope vliegmaatschappijen zoals Ryanair niet mee. Om er zeker van te zijn dat je de beste prijs voor je ticket hebt bemachtigd is het ook altijd handig om de site van deze luchtvaartmaatschappijen zelf te checken. Houdt ook altijd rekening met  de bagagekosten. Deze zijn niet meer standaard inbegrepen maar worden later nog bij de prijs opgesomd. Per maatschappij kan het enorm verschillen wat je voor een extra koffer bepaald. 

 

Interrailen

Een populair transportmiddel onder de backpackers is de trein. Daarnaast is het reizen met de trein ook super comfortabel en krijg je veel mee van het landschap waar je doorheen reist. Ook heb je veel meer beenruimte dan je in het vliegtuig hebt. Daarom kun je lekker met je benen gestrekt een boekje lezen. Een ander groot voordeel is dat treinen midden in de stad stoppen en je geen tijd kwijt bent aan het wachten op bagage. Een nadeel is dat niet alle landen even makkelijk zijn met de trein. Vooral in het continent Afrika of midden Amerika zijn de spoorwegen vaak slecht van kwaliteit. Door Azië of Europa is het reizen met de trein wel erg makkelijk. Ook voor het reizen met de trein heb je speciale websites die al een hele route voor je uitgestippeld hebben. Een andere optie is om een interrail kaart te kopen door Europa die een aantal weken geldig is. Zo kun je wanneer je maar wilt op de trein stappen zonder iets van te voren vast te leggen. 

 

Cruise 

Een bijzondere maar relatief dure optie is om een cruise te maken. Het maken van een cruise is wel een waanzinnige ervaring omdat je allerlei luxe faciliteiten aan boord hebt. Zo kun je sporten, winkelen of shoppen tijdens het reizen. Eenmaal aan wal heb je de tijd om de bestemming te bewonderen. Vervolgens ga je weer naar de volgende bestemming en dat terwijl je het niet eens zozeer door hebt. Ook voor mensen die zeeziek zijn is een cruise goed te doen. Het cruiseschip is namelijk zo groot dat je de schommelingen van de zee niet door hebt. 

 

Maak een roadtrip met de auto

Een andere hele leuke manier die ook veel vrijheid geeft is het maken van een roadtrip met de auto. Ook kun je de bagage gemakkelijk kwijt en ben je niet gebonden aan een bepaald gewicht dat je mee mag nemen. Het is wel aan te bevelen om maximaal met zijn vieren een roadtrip te maken anders wordt het natuurlijk minder comfortabel in de auto. Ga je langer dan een maand weg? Dan hoef je geen auto te huren bij speciale verhuurbedrijven geschikt voor vakantie auto’s maar denk ook eens aan een auto shortlease. Zo kun je voor niet al te veel geld een comfortabele auto huren. Al helemaal als je de kosten met zijn vieren deelt is het een goedkope en leuke optie! 

Geef een reactie