Nieuwe bestemmingen ontdekken

Door de Coronacrisis is het helaas vrijwel onmogelijk geworden om dit voorjaar nog nieuwe landen te ontdekken. Dit mag dan wel jammer lijken, maar de maatregelen die zijn getroffen in ons land bieden ook tal van mogelijkheden als je het hebt over nieuwe plekken ontdekken. Welke mogelijkheden dit zijn vertel ik je in dit blog!

Verken nieuwe bestemmingen vanuit huis

De makkelijkste manier is natuurlijk om via het internet jouw volgende bestemming te kiezen. Het internet biedt tal van mogelijkheden om je in te lezen op de mooiste plekken in de wereld.

Er zijn tegenwoordig verschillende manieren waarop je al een kijkje kunt nemen in de omgeving van jouw toekomstige vakantie spot. Met Google Maps kan je de straten van elke denkbare plek verkennen en zelfs vulkanen beklimmen of een wandeling maken over een verloren bospad.

Bespreek ervaringen van andere mensen

Als je een land hebt waar je dolgraag naartoe op vakantie of reis zou willen gaan en mensen kent die hier zijn geweest, is deze periode meer dan geschikt om jezelf hier op te oriënteren door middel van gesprekken voeren met deze mensen. Plan een video call in via het internet en neem de tijd voor het gesprek!

Mensen vertellen maar wat graag over hun reizen en vaak komen er nog leuke tips uit voort ook. Behalve dat jij er zelf beter van wordt, is de kans groot dat jouw vriend(in) of collega zich gehoord voelt en dat draagt uiteraard bij aan verbetering van jullie onderlinge relatie.

Oriënteer jezelf met boeken

Gebruik deze kans om weer eens met je neus in de boeken te duiken. Sinds halverwege maart  zijn een hele boel winkels en bibliotheken helaas dicht. Gelukkig bestaat er zo iets als het internet en menselijk innovatie vermogen. Een combinatie van deze twee heeft ervoor gezorgd dat door heel Nederland allerlei winkels en bedrijven zijn begonnen met het bezorgen van hun goederen of diensten. Zo ook een aantal boekhandels.

Zoek op het internet even naar een boekhandel bij jou in de buurt. De kans is groot dat er online een boek te leen of te koop wordt aangeboden met als onderwerp het land van jouw dromen!

Consulteer een reis bureau

Als je er echt niet uit komt met de tips die ik hierboven voor jou heb benoemd of toch meer informatie wilt en nergens kunt vinden, is het wellicht een goed idee om een reis organisatie in de arm te nemen voor meer informatie over jouw bestemming. Het is nu helaas niet mogelijk om fysiek langs te gaan, maar de mogelijkheid om te bellen bestaat natuurlijk altijd!

Hopelijk werken deze tips voor jou om informatie te krijgen over jouw volgende reis bestemming!

Geef een reactie