Op fietsvakantie: Dit zijn de voordelen!

Heb jij er wel eens over nagedacht om een fietsvakantie te doen? Wat hield je tot nu toe tegen? Tijdens een fietsvakantie heb je alle vrijheid om te gaan en staan waar je maar wilt. In deze blog delen we een aantal tips om je net even over het drempeltje heen te helpen en volgende keer op fietsvakantie te gaan. 

 

Sportief 

Een fietsvakantie natuurlijk lekker sportief en super goed voor je lichaam. Tijdens het reizen verbrand lekker veel calorieën en hoef jij je niet schuldig te voelen over al het lekkere eten dat bij een vakantie hoort. Naast dat het super goed is voor je lichaam om een fietsvakantie te nemen, is het ook super ontspannend voor je mind. Tijdens het fietsen ben je in de gelegenheid om even lekker nergens aan te denken en van alles om je heen te genieten. 

 

De weg ernaartoe 

Voordat je op een fietsvakantie gaat is het belangrijk om te trainen. Alhoewel je met fietsen weinig tot geen blessures op kan lopen is zadelpijn of uitputting natuurlijk niet fijn. De voorpret voor de vakantie kan daardoor al op tijd beginnen! Start met het trainen een aantal maanden voor vertrek. 

 

Één met de natuur

Tijdens het reizen fiets je natuurlijk constant door de natuur. Geniet van de prachtige landschappen, bossen of duinen en kom helemaal tot rust. 

 

Leer het land op een andere manier kennen

Normaal gesproken zitten de mensen de hele dag in de auto. Door te fietsen krijg je een hele andere beleving van je omgeving. Het is makkelijker om te stoppen bij bijzondere plekken en je kunt constant de buitenlucht ruiken. De hele dag genieten dus!

 

Low budget 

Reizen met een boot, trein, vliegtuig of auto kan best wel prijzig zijn. Door een fietsvakantie te plannen bespaar je een hoop geld op het transport. Zo kun jij eenvoudig je budget bewaken of houdt je meer geld over om leuke uitjes van te doen of lekker uiteten te gaan. 

 

Milieuvriendelijk 

Door lekker te fietsen van plek naar plek ben je ook nog eens lief voor onze moeder natuur. Vliegtuigen en auto’s zijn ontzettend vervuilend, maar door te fietsen houdt je de luchtkwaliteit goed! 

 

Flexibel

Door te fietsen op vakantie kan je eenvoudig je reis aanpassen. Je bent namelijk niet gebonden aan tickets die al geboekt zijn. Mocht je het op een bestemming lekker naar je zin hebben, kun je eenvoudig nog een dagje blijven en andersom als de bestemming vreselijk is ben je snel weer weg! 

 

Ben je niet zo goed ter been?

Lijkt zo’n fietsvakantie je nou waanzinnig maar ben je niet zo goed te been? Met een elektrische transportfiets kunnen mensen die iets ouder zijn of een slechte conditie hebben door omstandigheden ook makkelijk op fietsvakantie. Een elektrische transportfiets heeft ook nog verrassend veel bagageruimte! 

Geef een reactie